Nyårsafton

Idag åker vi till Pia och Daniel för att fira nyår. Det vankas hummer, oxfilé och någon god efterrätt, inte illa pinkat:) Vi får väll se om jag och Pia somnar i soffan innan tolvslaget.. Zeppy är inte så förtjust i fyrverkerierna men tillsammans med Molly brukar det gå bättre. Hoppas han slipper lida ikväll. Idag tänkte jag ta fram Leos gå-stol. Han vill numera stå hela tiden i famnen så det ska bli kul och prova. Jag ska ta och försöka skriva en sammanfattning av året också.. Det har ju varit ett speciellt år i år:)

Jul

Vi har spenderat julen både hos mina och sedan hos petters föräldrar. Vi sov över hos mina natten mot julafton så på morgonen kom mamma och pappa traditionsenligt utklädda till tomtar sjungandes "nu är det jul igen". De hade med sig lussekatt, pepparkakshjärta samt julmust och en serietidning;) Leo fick en egen tomtedräkt så han också kunde vara med. Sedan åt vi jul brunch bestående av tomtegröt och skinkmacka. Efter det for vi till petters föräldrar för att fira med hans släkt. Tre småbarn har det hunnit bli på hans sida och ett till är på ingående så nästa jul blir det full rulle! Efter intag av julmiddag kom så tomten och knackade på dörren till petters kusinbarns stora förtjusning. efter att han delat ut klapparna for vi tillbaka till gammelstad för att träffa tomten där. Vi har tydligen varit väldigt snälla i år för vi fick fina paket. Leo fick kläder,leksaker, böcker och pengar till en ny bilbarnstol. Någon som vill köpa ett babyskydd?:) För att sammanfatta helgen har vi haft det väldigt mysigt och vi har ätit en massa god mat!

Det enda tråkiga var att datorerna här hemma inte går att rädda så igår köpte vi en ny. Så i dagarna väntar en tur till kronan för att skrota min käre gamle vän. P och jag har börjat titta på nyårsmeny, så om du läser det här Pia så har vi lite förslag. Jag ringer:)

Idag åker jag och Leo ut till g-stad för att umgås med familjen. Ha det!


Leo fick ett hjärta

Bus-tomte!

Stiliga gossar

Astrid och Henry fick paket

Vi hade varit snälla i år

Ganska tjusiga dagen till ära


Helgen

I fredags lämnade jag man och barn och for till sandra där vi hade julkväll med glögg, pepparkakor och julklappslotteri. Scooper var också med och han gick runt och nosade på paketen och hoppades på en och annan smula:) Jag valde det rosa paketet längst till höger och i det var det jul-te och lyxiga praliner som jag har njutit av resten av helgen. Vi surrade och fikade och hade det trevligt! På lördagen for jag till mamma och pappa som vanligt där gjorde jag klart biskvierna och så klädde vi granen. Igår julstädade jag och Petter lägenheten samt gjorde lite ärenden. Vi hann också med att äta pizza och se Falk filmen National target. Mycket bra film. Sörjer lite att Frank Wagner inte verkar dyka upp något mer, vem ska man då titta på?;)  
I eftermiddag ska vi åka till petters föräldrar och äta middag, P:s bror Fredrik har kommit upp från Malmö så det blir kul. Imorgon kommer min morfar och min bror. Ska bli så roligt att morfar äntligen får träffa Leo! Ha en bra dag! 

Tjusiga paket

Scooper spanar in paketen

Elin kramar sin bebis!

Sandra gömde sig i köket och fick inte vara med

Stadsbesök

Idag åkte jag och Leo in till stan och strosade lite. Spanade på lite grejer och letade finbyxor till Leo. Det är tydligen så att man ska ha en flick-bebis när det gäller finkläder. Hopplösa stereotypa klädkedjor... Efter byx-jakten mötte jag upp Petter och tillsammans gick vi till Lisa för att fika med henne och lilla Malte. BB-kompisarna tittade storögt på varandra och de "pratade" med varandra. De är båda jämn stora med varandra men Malte ålar omkring. Leo kommer nog på hur man gör så småningom. Lisa, Tomas och Malte ska åka till Thailand i sju veckor efter jul. Gissa om vi är avundsjuka?:) Nåja kanske nästa vinter.. Efter träffen mötte jag Elin och vi gick en långprommis. Lika trevligt som vanligt. Nu samlar jag krafter inför Leos nattning. Igår gick det sisådär, jag somnade före Leo:) God kväll!

Söndag och måndag

På söndagen for vi till ormberget med Pia, Daniel, Meja och Molly. Vi grillade korv och hamburgare och drack julmust. Vi hade det jätte trevligt och Leo fick prova att åka pulka, han satt som en liten pingvin i den röda overallen. Zeppy och Molly fick busa vilket de tyckte var roligt! På eftermiddagen åkte vi till Petters föräldrar och åt middag. Vi klädde även granen så nu har julstämningen infunnit sig. Igår var jag och Leo hemma och tog hand om hushållet vilket innebar tvätt och städ. Idag ska vi åka in till stan en sväng och köpa en liten julklapp och kanske träffa Leos BB- kompis och även fyrmänning Malte. Ha en bra dag! 



Meja undrar vad Leo gör i hennes pulka


Hon blev glad när hon fick tillbaka pulkan





Meja satt bra i mamma Pias famn


Leos premiärtur


Leo fick låna Mejas vagn och sov sött


Söndag

Igår kväll gick nattningen ganska bra ca 40 minuter tror jag och inte så mycket gnäll. Natten har varit bra och vi sov till halv nio. Idag blir det en tur till ormberget med man,barn och hund. Pia, Daniel, Meja och Molly ska också med. Där blir det att grilla korv och gå en sväng i skogen. Mysigt. På eftermiddagen tror jag vi tar en tur till BarnensHus och tittar på bilstolar, de börjar bli dags för en ny. Ha en mysig tredje advent!


Fredag och lördag

Vi har varit hos mina föräldrar och börjat med julbaket. Det blev minttoppar, schackrutor, syltkakor, biskvier och lussebullar eller katter som mamma brukar baka. Vi provade även Maries variant och gjorde runda bullar vilket var väldigt tidseffektivt och även gott! Leo har fått titta på vilket han tyckte var sådär så jag och mamma har turats om att roa honom. Han har däremot sovit exemplariskt i vagnen med tutten. På eftermiddagen fick jag honom att sova på tre minuter! Jag är väldigt impad. Igår så lyckades Petter natta honom på tjugo minuter, det är rekord. Vi slet i torsdags och då tog det ca en och en halv timme och Leo grinade hälften av tiden. Men vi gav oss inte och till slut sussade han sött. Ikväll ska det bli spännande och se hur det går.. Imogon vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Det var först tal om en tur till stugan men det är så trist när det inte finns någon snö. Ha en bra kväll!







Torsdagen

I torsdags var jag och Leo på mamma-fika hos marie. Det var massor av mammor och barn och det var väldigt trevligt. Det bjöds på räksallad och en massa gott fika som vi smaskade på. Leos nya idol är Vincent, han skrattar bara han tittar på honom! Jag är van vid att Leo är yngst av alla barn men så är inte längre fallet. Maries syster var där med sin pytte- bebis Julia som bara är några veckor. Det är bara att inse att Leo snart är en stor pojke!


Leo och Lycka hängde gäng i tvättstugan

 


Lite av varje

Måndagen spenderades först en stund hos pia och meja och sedan for jag och leo vidare till marie och vincent. Leo tyckte vincent var väldig rolig att leka med:) Tyvärr glömde jag kameran som vanligt men imorgon ska vi till marie igen och då ska den med. Igår gjorde vi inte speciellt mycket, jag var jättetrött efter nattens alla uppvaknanden. Som jag sa till petter- jag kände mig som en igelkott med taggarna utåt som ville lägga sig under en lövhög:) Natten som kommer ska jag prova att ge honom ersättning på natten också  istället för att amma, han kanske inte är mätt? Idag blir det att åka till gymmet och sedan till svärföräldrarna. Här kommer bilder från gårdagen:


Rida rida ranka hästen heter Zeppy!


Leos fötter har växt ikapp Petters. Måste vara grötens förtjänst.
Leo är ute på prommis med pappa sin

Lägenhetsfunderingar

Vi har börjat fundera på att kolla upp möjligheterna för en större lägenhet. Det börjar redan kännas lite trångt även om vi har en jättefin lägenhet invändigt. Vi är intresserade av treor men på hemnet fanns det inte särskilt många. Men först av allt måste vi boka ett möte med banken för att se om vi skulle kunna få ett lånelöfte. Med tanke på att det tog fyra månader innan vi hittade denna lägenhet känns det bra att börja nu. Tanken på att packa ner allt känns däremot inte lika lockande, men det hör ju till:) Så nu är det bara att hoppas att det löser sig med banken. Idag har jag och Leo varit med mamma på marknad i sunderbyn. Det var mysigt och mamma handlade lite. Sedan for vi vidare till Petters jobb och där bjöds det på italiensk buffé vilket var jättegott. Nu ikväll har vi sett lite tv och ätit grillade mackor. Leo fick även smaka gröt för första gången, det tyckte han var ganska gott. Lite grimaser men han gapade stort. Imorgon provar vi igen. Imorgon är det julsalong på mammas jobb vilket innebär att olika kvinnliga konstnärer ställer ut sina verk på björkskatans kvinnobibliotek. Så dit ska vi en sväng och kika. Nu badar Leo och Petter vilket är en av de nya kvällsrutinerna så snart ska jag ge honom massage, sedan blir det ersättning och pyjamas och förhoppningsvis godnatt. Önska oss lycka till. Godnatt! 


Nya lägenheten?:)


Sex laxar i en lax ask

Jag har slagit på stort och gravat lax! Det kanske bor en liten husmor i mig trots allt. Sex bitar ligger i kylen och gravar sig. På söndag blir det att smaka. Annars har jag gjort tråkiga men nödvändiga saker som att städa och tvätta. Jag har även rensat i leos kläder och tagit fram strl 68 nu! Min store guldklimp. Ikväll väntar godis och kanske en film. Vi är nog bland de få som inte följer idol slaviskt.. Börjar för övrigt bli klar med julklapparna. Tack och lov för internet:)

Imorgon blir det marknad i sunderbyn, en sväng till hägnan och en tur till second hand affären på bergnäset. Fullt upp med andra ord. Synd att petter alltid jobbar på lördagar när det händer saker, men tur så att nån av oss drar in lite extra:) Ha en trevlig kväll!

Fredag

Igår hände inte speciellt mycket. Vi var hemma och tog det lugnt. Petter vaccinerade sig så nu är båda rustade för svinisen! Jag var och vägde och mätte Leo i förrgår, 7180 g men längden glömde hon fylla i boken och jag hängde inte med men jag gissar på 68-69 cm. Stor killen! Jag och Leo var iallafall och jul fikade hos min kompis emma som bakar som en gud. Jag tror det var sju sorter. Så det blev en del fikabröd med andra ord. Läste dock imorse att man skulle vara försiktig med saffran och pepparkakor när man ammar pga diarre och magknip på den lille. Så jag får väll ta nån lussebulle mindre i år. Jag hade tänkt försöka baka pepparkaksmuffins i helgen, får se om jag kan locka mamma att hjälpa till. Idag har vi inga planer får väll se vad dagen har att bjuda på! Godmorgon!

Leo 4 månader!

För lite drygt ett år sedan fick vi ett plus på stickan. Sedan dess har tiden flugit iväg känns det som. Nio månader gick ganska fort med illamående och sug efter både kexchoklad, fil och musli samt citrus frukter. Jag hade även en stor avsmak för ägg och en del lukter. Konstigt nog tycker jag fortfarande att ägg är lite äckligt. Jag oroade mig mig mer eller mindre hela graviditeten för diverse saker och i början väntade jag nog mer missfall än barn.. Men efter v 20 började det släppa och jag vågade köpa lite kläder. Jag trodde Leo skulle göra som de flesta andra barn- vänta med att komma i v 42. Men tji fick jag. Med en lägenhet som var ostädad och en halvpackad bb- väska  samt ett halvrenoverat badrum tyckte han det var lämpligt att göra entré. Vattnet gick en dryg vecka före utsatt datum och vi fick vänta tre dar innan han ville ut på riktigt. Jag hade förväntningar innan förlossningen att jag skulle hinna med både badkar och akupunktur men så blev det inte. Lustgas hann jag dock med som tur var. Den 31 juli kl 06.16 kom Leo så till världen och nu har det alltså gått fyra månader! Tiden flyger fram och han har lärt sig att:

Fästa blicken
vända huvudet efter röster
känna igen mig
greppa efter saker
sätter allt i munnen
rullar från rygg till mage
greppar tårna
skrattar ibland på riktigt
suger på tummen
ammar och dricker ersättning
har smakat potatis= ganska äckligt
har upptäckt Zeppy^
"pratar"
sitter gärna i famnen
tycker om att bada badkar
har börjat att tycka om att ligga på mage

Innan Leo föddes hade jag fått höra att det inte finns någon större kärlek än den till sitt barn. Det är verkligen sant. Det går inte en dag utan att jag tackar min lyckliga stjärna för att han kom in i våra liv. Han är min stora kärlek och han får mig att skratta varje dag. Mamma livet kan vara tufft men oj så lycklig han gör mig! Tack för att du finns och hoppas du känner hur mycket vi älskar dig!



Den 25 november 2008 kom plusset en aning överaskande!



Magen v 28



Första ögonkontakten av en trött men lycklig mamma


Stolt mormor och morfar den 1 augusti.


Petters lyxiga säng vek sig dubbel över honom!




Välkommen hem tårta

RSS 2.0