Vilken vagn?

Funderar här hemma på vilken vagn vi ska införskaffa inför bebisens ankomst. Har bestämt oss för att behålla den stora vagnen som reserv och för att ha när det är för mycket snö för en nättare vagn. Nog för att den är klumpig men rejäl att köra i mycket snö. Vill iallafall ha en smidig vagn som ryms enkelt i bilen och i affärer.

Jag har införskaffat mig stödstrumpor nu för att se om de hjälper mina trötta ben. Efter fyra dagar i rad på jobbet med för lite sitt pauser var jag tvungen att gå hem tidigare i måndags då mina stackars ben gick i strejk.  Har fått vila en dag hemma innan mina återstående två pass innan helgen ska avverkas. Ska bli så skönt med ledig helg. En tripp till ikea kan det bli förhoppningsvis.

Måste försöka få till nya bilder på magen som växer. Nu har Petter också känt bebisen buffa som Leo säger:)

Lugn helg

Helgen har varit lugn och så så stillsam det blir med en trotsig tvååring. Har nog blivit lite gråare i håret under helgen tror jag.. Tur att vi har mormor och morfar samt farmor och farfar på nära håll som har lite extra energi över till Leo när vår tryter:)
Planerna för huset fortsätter och vi har varit en första vända i huset för att ta lite mått inför beställnigar till kök och badrum. Det blir ett kompakt kök då vi i minnet trodde det var en meter längre än det var. Men men tur att det stora varuhuset i norr har fiffiga lösningar.

Idag kan det bli en sväng förbi någon tapet/golv affär för inspiration. Annars ska vi hålla oss hemma och roa oss med att tvätta.

Husägare!

I fredags skrev jag och Petter under kontraktet till vårt hus! Känns overkligt fortfarande att det verkligen blev av. Känns som vi har snubblat på mållinjen flera gånger under hösten så kan inte riktigt tro det. Det blev inte något slott men ett enplanshus som har ett kanon läge i Gammelstad. Första maj får vi troligen tillträde till huset så nu är planeringen i full gång. Mycket att göra blir det för att få huset i det skick vi vill ha. Samtidigt känns det roligt att få göra det på vårat sätt istället för att köpa någon annans renovering. Framöver ska jag försöka dokumentera från start till mål (kommer man nånsin i mål med ett hus?) så att vi har hela resan sparad. Blir en del trippar till ikea här framöver samt en del byggvaruhus. Det finns nästan för många varianter på golv och tapeter. Ska bli så skönt med en trädgård att kunna gå ut i och att slippa gå uppför dessa trappor.. Nu ska vi fika jordgubbsmuffins.

Trött

Har haft ledig dag idag efter två arbetsdagar. Har känt mig halvdöd på förmiddagen efter kvällsskiftet igår. Känns att jag inte är i samma form som för 20 veckor sedan.. Ska ringa bm imorgon för att boka en tid för koll. Skulle vilja veta om järnvärdet har dalat en del eller om jag bara är allmänt trött. Leo har fått leka med sin morfar ikväll då jag har varit på ett föredrag på  mammas jobb. Väldigt intressant om Elise Ottesen-Jensen, det är verkligen underligt att det är så relativt nyligen vilkoren för kvinnor har förbättrats. Ska ta och sova strax för imorgon blir det en spännande dag!

Bebis

Provar att återuppta skrivandet igen så får vi se hur länge det håller den här gången;) Har hänt en del sen sist. Har hunnit jobba ett år nu som ssk. Slitigt men roligt också som tur är. Letat hus och sprungit på visningar har vi gjort. Förhoppningsvis är jakten över snart. I min mage sprattlar en bebis nu. Halva tiden har passerat och den beräknas anlända den 1 augusti. Glad men trött för det mesta. Har varit illamående många veckor och fått medicin mot det som tur är annars vet jag inte hur de första 17 veckorna hade gått. Som mänga säger så går graviditet nr 2 mycket snabbare än med nr 1. Kan hända att det beror på att det finns en till att ta hand om. Leo längtar till bebisen och verkar förstå hyffsat att det bor någon i magen. Även om han tycker det är väldigt länge kvar tills den ska komma. Nu blir det pannkaka.


Vecka 16 tror jag

RSS 2.0