En bra dag

Dagen började på bilprovningen där jag nervöst lämnade över bilnycklarna. Efter en stunds väntan kommer mannen tillbaka och säger- det här gick ju bra! Med tanke på folket därinne så betedde jag mig sansat men jag hade nog hoppat av glädje om jag var ensam:) Så skönt att veta att den rullar bra. Sedan blev det en snabbis till skolan för att sedan styra vidare in till stan. Där mötte vi mäklaren och de nya ägarna för påskrivning av papper och nyckelöverlämning. Nu är det sålt! På eftermiddagen har jag och Leo lekt och sovit en två timmars vila, mycket behövligt. Sedan kom Petter med vårat nya matbord som nu är på rätt plats. Så fint men ovant med ett stort bord. Ska försöka hitta en vaxduk att ha till vardags. Idag var Leo och lekte i köket då jag hör ett brak. Jag störtar in till köket och förväntar mig ett vrål. Men icket. Bara en förvånad pojke som har lyckats häva ut stekgrytan just framför tårna. Tur var det att de inte blev mosade. Barnsäkring nästa.

Imorgon bär det av till staden för att träffa Elin och lite shopping kanske sedan blir det middag hos Leos farmor:)

God afton!


Nu så

Imorgon ska vi ses med de nya ägarna till vår gamla lägenhet på banken kl 10.30. Då ska vi äntligen göra klart det sista och lämna över nycklarna. Ska bli så skönt att ha en lägenhet att hålla reda på:) Igår for vi förbi stugan och där stannade vi över natten. Såg ett rådjur från köksfönstret och Petter såg sedan några fler. Bland annat har vi ett dräktigt rådjur, iallafall ser det ut som det. Ska bli spännande och se om det knallar runt några bambi-bäbisar till sommaren. Vi premiär grillade kött vilket smakade gott och sedan har vi myst och jag har läst Thailandsbok. Ska försöka knåpa ihop en Thai-mapp med tips och hotell och sånt. Älskar att planera även om det är hundra år kvar tills vi åker. Får hoppas de där vulkanerna har lugnat ner sig tills dess;)

Idag ska jag strax börja plugga och sedan far jag och Leo till storheden en sväng och kikar. Tänkte köpa vantar till Leo igår men det verkar inte vara säsong längre, så då kanske jag inte är en så elak mamma ändå.. Halk-mockasiner ska han däremot få  så han inte drattar på ändan. Sedan ska vi åka och hälsa på Marie och dennes nyföding. Mysigt med en liten en att snosa lite på:)

Ikväll ska vi städa det sista på Björkskatan och sedan ska vi fara till ma och pa och städa bilen och tvätta den. Besiktning imorgon. Håller alla tummar och tår jag har för att vi ska slippa fixa något på den. Vore skönt med lite omväxling..

Ha en bra dag!

Snart ser det normalt ut

Vi fixar och donar här hemma med hjälp av våra snälla föräldrar. Har nämligen upptäckt att det är svårt att spika ihop möbler med en bebis i hälarna;) Igår kom ma och pa över och vi har nu satt upp Leos gardin, tavla och förvaring. Så nu är hans rum snart färdigt. I vardagsrummet flyttade vi om lite möbler och satte upp gardin och tavla, bara två tavlor kvar nu. Även hallen fick två tavlor och köket fick en gardin. På Petters jobb kommer även våra drömstolar in snart, får se hur länge vi kan hålla oss, plånboken säger ett par månader.. Tur att vi inte har alltför skabbiga stolar att sitta på så länge. När lägenheten är färdig ska jag lägga upp lite bilder så ni får se vårat underbara hem:)

I helgen har jag hängt hos ma och pa medans Petter har jobbat och varit på konsert. Var tänkt vi skulle till P-holm och byta däck men det sura vädret satte stopp. Tror vi åker dit imorgon och sover en natt. Leo kryper runt för fullt och hemma hos ma och pa har vi fått springa efter då rummen är minerade med farliga saker:) Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. En promenad blir det iallafall. Ha det bra!

Äntligen!

Igår bokades och betalades Thailandsresan! Så nu är det på riktigt. Den 3 februari till den 21 februari ska vi vara borta. Vi flyger till Phuket och stannar en vecka på Kata och sedan far vi vidare till Koh Lanta och en liten sväng till Koh mook tror jag. Ska bli så roligt och skönt att slippa vinter och ha något att se fram emot. Här framöver blir det att spana på lite hotell och läsa familjelivs resesida för att få tips. Älskar att planera, det är då resan börja i mitt tycke. Vi försöker fortfarande få ordning här hemma, men det tar sig. Vi har utforskat området med promenader för att se var man bäst gå med barnvagn och hund. Igår träffade jag en kär gammal barndomskompis, Fanny och hennes lilla Sally. Det var jätte roligt att ses igen efter lång tid och hundarna kom bra överens, har inte sett Zeppy busa så på väldigt länge:) Blir förhoppningsvis att ses lite fler gånger då vi nästan bor grannar numera. Idag är jag och Leo ensamma hela dagen så jag tror vi tar en långprommis till mammas jobb och spanar efter Thai-böcker..  Ha en bra dag!


Krabi där vi var förra gången.

Nyinflyttade

Nu har vi flyttat in! Fast det råder kaos här hemma, måste försöka skruva ihop ikea garderoben så det blir ordning igen. Det är helt underbart att slippa trängas och det är kul att inreda Leos rum. Zeppy tycker det är ganska  ok att bo här. Men vi vågar nog inte lämna honom än på ett par veckor. Bäst vi blir vän med grannarna först;) Provade tvättstugan igår, skönt att tvätta och få torkad tvätt på under två timmar. Däremot så är det inte lika skönt att springa upp och ner för tre trappor varenda gång så vi har skaffat tvättmaskin till badrummet som för övrigt både rymmer tvättmaskin, skötbord OCH badkar! Inte illa, tänk vad man uppskattar nu för tiden:) I slutet av veckan är det tänkt att vi ska boka nästa års Thailandsresa. Håller på att kolla upp flygtider och ställen. Synd att det går så lite flyg från Luleå. Det blir en riktig familjetripp med jag,Petter,Leo, Petters föräldrar, mina föräldrar min bror Pär och hans sambo Ida! Skitkul blir det nog. Oroar mig lite över Leos skull med sjukdomar och så men Ida är läkare och jag själv kommer att vara färdig sjuksköterska då så ganska tryggt blir det nog;) Vi far troligtvis till Phuket och Kata och sedan till Koh Lanta så det är ju inga obebodda platser direkt. Meja och Leo har lekt några dar nu och Meja är så go med Leo:) Hon kramas och stryker honom över ryggen:) ska leta upp några bilder och lägga upp. Nu ska jag kika på resor, ha det!

RSS 2.0