Torsdag

Leo har nu börjat få sin andra tand så han har sovit lite sämre än vanligt. Idag for vi förbi Toys r us och där fyndade vi ett spjälskydd för halva priset och en leksak som man kan sätta på bordet till barnstolen. Super med sugpropp så att han inte kan kasta den i golvet.. Idag har vi gjort hushållssysslor och jag har även hunnit plugga lite. Ikväll blir det inpuls, i tisdags orkade jag till och med springa 1.6 km vilket är rekord för mig som avskyr att springa och inte har gjort det annat än till bussen sen jag slutade spela fotboll för 5 år sedan:) Jag har ett litet mål att jag ska försöka tycka löpning är roligt och i tisdags kändes det faktiskt ganska lätt. Så raska prommenader verkar göra skillnad!

Imorgon blir det skola på förmiddagen och sedan ska jag hjälpa mamma md middagen som vi ska på hos dem. Petters föräldrar kommer också så det blir trevligt. Det kan hända att det blir att smida lite planer inför Thailand. Pappa behöver lite peppning. Får kanske visa en massa bilder för att övertyga honom. Skam den som ger sig!

Nu ska jag försöka hitta på något att äta till karrén som jag lagt i marinad. För övrigt, ni som vet lite om barn, ska man använda barntandkräm när man borstar tänderna på bebisar?:)

Godkväll!


Blandade bilder


Här kommer det äntligen bilder efter en lång torka.. Idag åker vi till Piteå och ser Avatar med 3d-glasögon. Kul ska det bli:)


Leo visade sin uppskattning och kräktes i mitt ansikte när jag skulle leka flygplan med honom. Tack så mycket älskling!


Leo är ute och går i sin stol


Så här glad blir man då!


Igår fick Leo en majskrok att gnaga på


Han smakade och funderade en stund..

Han kom fram till att den var god!


Sakta men säkert

Sakta men säkert börjar kilona lossna. Idag sa vågen -2 kg. Så ett kg i veckan ungefär vilket är alldeles lagom. Tränade igår, mycket folk har det blivit på Inpuls. Rätt irriterande är gymnasietjejer som istället för att träna diskuterar helgens bravader vid maskinerna så att de är upptagna länge.. Imorgon blir det långprommis, får se om jag kan locka med mig P också. Ska för övrigt klippa honom imorgon. Leo har fått smaka majskrokar idag och det tyckte han var smaskigt! Väldigt praktiskt att ge honom vid middagen så att jag och P får lite matro också:)
Jag och mamma har äntligen beställt lite fler tack-kort samt beställt förstoringar på Leo. Ska bli kul att rama in och sätta på väggen. Afterworken igår var jätte trevlig. Vi surrade på och jag drack hela två glas vin;) Vi var först på bakfickan sedan gick vi till roasters och hängde tills de stängde. Det vart ändå en relativt tidig kväll, var hemma halv elva.. Jag är väldigt mörkrädd och får för mig att varje man är en potentiell våldtäktsman efter kl 21 på kvällen. Så när jag skulle gå hem från bussen går jag i rask takt med mobilen i handen. Då kommer det gående tre killar varpå en av dem skriker något ohörbart, jag hoppar till och är två sek från att ringa P. Men dem fortsatte sin väg bort(vet inte vad jag hade väntat mig). Sedan kommer det fram en man bakom ett hus gående, jag ökar på stegen. Väl hemma berättar jag för P om mina möten med dessa läskiga(?) karlar. Han skrattar åt mig och tycker jag är rätt fånig, han är dock van vid det här laget.. Det kanske är terapi jag behöver och inte ett överfallslarm;)

Jaja, detta blev ett svamligt avslut på  detta inlägg, hoppas ni förstår hälften:) Godnatt!

Trött

Idag har jag varit i skolan en sväng och gjort grupparbete vilket rullar på bra. Imorgon ska vi labba igen med några artiklar, inte det roligaste men man lär sig. Leo har smaskat i sig gröt idag och imorgon blir det nog morot igen, det slank ner bra:) Petter och jag går om varandra i dörren just nu men det är tur vi får lite tid på kvällen. Det är ju bara drygt 4 månader tills han är färdig förhoppningsvis och då blir tillvaron lite normalare. Ikväll har jag varit och tränat på inpuls, såg även några andra blogg-mammor där. Förresten Pia du vill inte komma och prova?:) Imorgon blir det afterwork med mina omammiga kompisar. Det blir nog väldigt trevligt. Kan hända att jag premiär dricker ett glas vin, det var inte igår;) Nu ska jag sova, jag är ingen kvällsmänniska.. God natt!

Skolstart

Igår gjorde jag premiär i min nya klass. Det gick då bra och jag lyckades skaffa mig två kompisar att göra grupparbete med. Jag hade som tur var två trevliga bordsgrannar att fråga, de bor dessutom i Luleå så jag slipper tjorva över internet. Leo fick göra heldagspremiär hos farmor och farfar och det hade också gått bra. Inte för att jag trodde att det skulle bli problem men ändå. kändes en aning konstigt att vara borta från honom så länge men det är inte många dagar som det kommer att bli så. Fick årsbesekd från CSN. Måste man börja betala tillbaka efter bara en termins uppehåll? Marie, du som har gjort uppehåll, var det så för dig? Jag hittade ingen bra info på deras sida och jag vill inte verka korkad när jag ringer dit om det finns någon som kan förklara för mig innan hur det går till;)

Leo åker runt i sin gå-stol på dagarna och tycker det är jättekul! Ska ta min mer tekniska sambo till hjälp och försöka ladda upp en liten film på honom. Annars rullar det på som vanligt. Min hälsosammare livsstil håller i sig och ett litet kilo har ramlat av. Känns bra att de lönar sig att anstränga sig. Konstigt nog är jag inte lika sötsugen som förut. Mitt tankesätt -vad är roligast, att äta godis eller att kläderna sitter snyggt verkar funka. Jag är inte det minsta fåfäng;)

Pluttis ligger och sussar. Jag kanske borde ta och rätta till det sista i en gammal rapport och skicka in den..
Ha det!

bränna fläsk;)

I veckan har det motionerats varje dag. En timme har jag gått varje dag och igår var jag på Inpuls för ett styrkepass. Känns skönt att komma igång på riktigt. På fredagar har de "happy friday" på Inpuls. Då har de olika roliga pass man kan prova på. Jag ringde dit för att kolla vad det var idag, men jag backade ut då jag hörde vad det var- breakdance! Inget för mig tror jag. Det är jag för feg för:) Leo har varit en grin-pelle idag och tjurat medans jag och Petter har försökt roa till blandade reaktioner. Nu är han i badet. Det blir nog en tidig kväll för honom. Imorgon blir det Kyrkbyn som vanligt på lördagarna. Ha en trevlig kväll!

Fyra generationer



Det här är Leo, jag, mamma och min morfar nu i julas. Morfar tyckte det var så roligt att busa med honom och Leo tyckte också det var kul. Det var första gången de träffades och jag hoppas vi kan åka ner till Örnsköldsvik till sommaren och hälsa på honom.

Bajskalas

Leo bjöd in mig och Petter till bajskalas i förrgår. Detta partaj har hållt i sig i två dygn nu. Kan det vara tanden månne? Jag har iallafall tappat räkningen på antalet blöjbyten.. Igår gick vi på två(!) långpromenader runt björkskatan. Jätte skönt i vädret som varit, Zeppy måste tro att jag fått myror i brallan:). Igår kväll kom mamma över och vi gjorde en god kycklingsallad med råris. Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Inmte så mycket troligtvis då jag har en hund som inte vill lämnas hemma. Någon som varit på kappahls-rea och sett om de har fina barnkläder? Halva rea priset är ju inte så dumt. Jag skulle behöva fylla på förrådet av kollegieblock samt köpa en almenacka inför min skolstart på tisdag. Får väll ta tag i det till helgen. Nu ska jag sätta på en tvättmaskin. Ha det! 

BVC

Jag och Leo har besökt BVC för vaccin, längd och vikt. Han stoltserar numera med 7740 gram och 68 cm. Sedan blev det sprutor. Jag tog med mig Petter förra gången för jag tycker det är läskigt när Leo får sin spruta(just en snygg sjuksköterska) men den här gången gick vi själva och det gick bra. Leo märkte inte första sticket och av det andra skrek han en liten stund. Tur att inte Petter kunde följa, känns lite pinsamt att tycka sprutorna är obehagliga.. Jag sticker (gärna) andra men min plutt tycker jag inte om när det bökas med. Nu på eftermiddagen har Leo mest sovit och så var det förra gången också, men det går ju bra. Leo har även ätit pot med majs och det gick ner utan protester! igår hjälpte mamma mig att sy nya påslakan till Leo. Rättare sagt hon sydde allt utom två sömmar men jag lär mig allt eftersom:) Ska lägga upp bilder när jag hittar laddaren till kameran. Tog för övrigt mina mått för någon dag sedan så jag vet vad jag har att gå efter. Träningen börjas igen på torsdag. Någon som provat PSI på inpuls och gillat det? Funderar på att prova.. Ha det!

Helgen

Idag tänkte jag våga mig ut en liten sväng med barnvagnen, hunden måste ju rastas trots allt.. Igår spenderade vi ännu en trevlig kväll hos ma och pa samt släkten. Vi åt pilgrimsmusslor med lufttorkad skinka till förrätt och sedan ugnstekt lax med pressad potatis med romsås supergott! Idag är jag och Leo hemma medans Petter jobbar. Sedan ska vi till hans mamma och äta middag och se hockey. Jag har för övrigt ansökt om dagisplats till Leo till hösten så får väll se hur länge det tar innan man hör något från dem. Har som många andra den här tiden på året lovat mig själv att åter passa i mina jeans igen. jag har slutat amma så nu är det bara att köra på. Amningen bet för övrigt inte särskilt mycket på mina kilon. Men men så många är de inte som tur är, kanske fem men jag är inte så brydd i vad det står på vågen. Centimetrar säger mycket mer så när favvo jeansen passar igen är jag nöjd. Till sommaren ska detta projekt vara i hamn. Modet som har varit och är med leggings är verkligen super efter en graviditet, de är så förlåtande;) Ha en skön lördag!

Efterlysning

Någon som säljer en hoppgunga till ett rimligt pris? Eller vet någon som säljer en?:)

ensam hemma

Petter tog med sig Leo och Zeppy och for iväg till Daniel så nu är jag ensam hemma. Ganska skönt, har äntligen läst ut min bok, duschat och städat lite. Leo har börjat få sin första tand. Kände efter i hans mun igår och en liten vass kant stod upp! Kanske kan förklara hans gnällande och skikande vid läggningen. Hoppas den kommer upp fort så Leo kan somna lite lugnare. På eftermiddagen ska vi åka till ma och pa, min moster och morbror har kommit för att hälsa på. Annars rullar det på. Skolstarten närmar sig så till veckan ska jag försöka ta reda på vilka mina kursansvariga är och kontakta dem. Ha en bra dag!

RSS 2.0