Födelsedag

Idag har vi firat både Leo och petters pappa som fyllde år idag. Leo fyller egentligen på lördag men för att få ihop alla så blev det idag. Väldigt trevligt och gott med smörgåstårta och gräddtårta. Leo fick fina presenter men han ledsnade på att öppna efter två paket:) Leos barnkalas blir nog helgen 13-14 augusti och alla som vill är välkomna:) Jag håller på att fundera ut vad som behövs till vår tur till släkten. På onsdag bär det av. Kommer kännas konstigt att vara ifrån Petter i 10 dagar drygt. Trist när man inte kan semestra tillsammans men man får vara glad att han har ett jobb att gå till. Nästa sommar får vi försöka få till en gemensam semestertripp. Ska iallafall bli kul att återse släkten och presentera dem för Leo som inte har träffat alla ännu. Packningen blir en utmaning, måste försöka packa så lite som möjligt eftersom vi blir full bil och så ska vi rymma vagnen också. Kommer se ut som Sunes sommar när vi försöker klämma in oss i bilen:)

I helgen har jag hunnit med vinprovning hos en kompis vilket var jättekul. Vi höll oss dock på en lagom nivå men jag fick upp ögonen lite mer för rött vin vilket jag inte har tyckt om särskilt mycket. Vi hade jättekul och avslutade kvällen på båten. Imorgon ska jag försöka packa. Önska mig lycka till;)

Gå och gå

På morgonen snörde jag på mig skorna och satte Leo i vagnen och så tog vi oss ut på en lång prommis i det halvfina vädret. Passade på att göra lite ärenden och när Leo somnat satt jag på en bänk och solade mig och lyssnade på en bok. Det är verkligen att rekomendera. Jag kan gå nästan hur långt som helst bara för att få lyssna färdigt. Sedan har vi ätit lunch och jag har försökt städa medans Leo har dragit fram. Det är så det brukar se ut när jag ska städa. Kanske nån slags hämd från honom eftersom jag inte har hela fokuset på honom:) Sitter och väntar på Petter så vi kan ta oss ut till stugan. Förövrigt så har Leo börjat försöka säga Petter. Han härmar mig när jag tjatar på honom att kliva ur sängen på morgonen. Det kanske säger en del om hur många gånger jag måste säga hans namn innan han kliver upp! Tror han lider av nån slags sömnstörning för han är verkligen som en Zombie på morgonen. Nu ska jag rota i skafferiet. Adjö!

medeltiden och leggings

Jag,Leo och pappa har besökt medeltiden på Hägnan idag. Vi kikade inte så mycket på folket och sakerna utan fokuserade på djuren som vanligt. Leo tyckte ankorna var roliga och han fick även klappa en gris på trynet:) Efter fika i solen begav vi oss hemåt. Vi har solat oss och tagit det så lugnt det nu går med en ettåring. Jag har jobbat mitt sista pass för den här gången på jobbet så nu blir det semester;) För övrigt måste jag påpeka med risk för att låta som en tant, när blev det modernt att sluta använda byxor eller kjol till genomskinliga strumpbyxor? Ser titt som tätt femtonåringar(?) med kombinationen kort tröja + genomskinliga leggings.. Nog för att jag alltför väl själv minns en och annan kort tröja till pösiga byxor eller savann, men vi hade åtminstone vett att inte gå runt med rumpan bar. Jag hoppas att dessa tjejer ser sig i spegeln någon dag och ser denna miss för de kommer iallafall om några år undra hur de kunde gå klädd så där. Men men det kanske är charmen med att vara tonåring, att man klär sig sisådär och ändå känner sig snyggast i världen:) Nåja nu ska moraltanten sluta.. Ska sussa snart och i morgon åker vi till stugan. Ha det så bra!

Onsdag

Igår gick vi till Lulsundet för att möta upp Pia, Meja och Sanna. Vi hann komma dit och vara där en dryg timme tills mörka moln uppenbarade sig och regnet kom. Trist att det skulle komma så fort för Leo hann knappt doppa fötterna. Vi traskade hem i regnet och käkade lunch hemma. Sedan spenderade vi en lugn eftermiddag hemma. Efter middagen träffade vi på grannarna och deras kille Noel som bara är några veckor äldre en Leo så de hälsade artigt på varandra så det är kul att det finns en lekkompis så nära:) På kvällen satt jag i soffan och tog det lugnt medans P var och planerade kanotfärden han ska på..  Idag har vi inget planerat och är öppna för förslag som vanligt:) Måste erkänna att även om jag älskar Zeppy så är det rätt skönt att inte behöva tänka på honom och slippa planera hundvakt då han nu är på sommarkollo i prästholm. Ha det bra!

Soligt

Igår gick jag och Leo till Lulsundet för ett premiärdopp. Det visade sig att jag har missat att det är kanot sm eller något liknande just nu så i vattnet var det fullt med kanoter och med folk med. Men som tur var håller de till så långt ut att det inte gör något. Leo tyckte det var lite spännande att titta på alla båtar. Han var inte heller rädd för det något kalla vattnet utan han plaskade på för kung och fosterland!:) Sanden däremot är både bra och dålig, den är kul att leka med men hamnar överallt.. Efter nån timme ville jag börja gå hemåt men det ville inte Leo som protesterade men till slut kom vi iväg. Det är inte lätt att klä en halvblöt ål:) Vi strosade runt på bergviken och jag passade på att sola lite medans Leo sov så vi kom in efter kl två då det blev en mycket sen lunch. Jag hann även med att jobba mitt korta pass och sedan såg jag och P på våra vampyrer innan läggdags. Idag skiner solen igen så då undrar jag om det är någon som ska iväg och bada? Vore kul med sällskap:)
Ha det bra!

Lååång nattning

Har klivit upp ur sängen efter att ha nattat Leo sedan 20.00. Hann somna själv också för han var så envis. Stackaren fick för sig att han inte skulle sova och grät i över en timme. Tur att dessa tillfällen inte inträffar särskilt ofta för både han och mig. Grannarna måste ha börjat undra vad den stackars bebisen råkade ut för. Men nu sover han så sött min prins och jag sitter här i mörkret och strötittar på fotbolls vm(?)..

Idag har vi varit i Öjebyn med Leos farmor och gått på marknad och solat oss. en väldigt trevlig kombination. Mycket folk och många marknadsstånd så det är ett tips inför helgen:) Vid fyra kom Petter och mötte oss så då tog vi en sväng till och sedan var Petters mamma generös och bjöd oss på middag, mycket gott. imorgon far vi till kyrkbyn som vanligt då P har tagit på sig några extra jobb- timmar. Tänkte passa på att gå på Hägnan och titta på djuren med Leo.

God natt!

Sötnos

Titta vad sötnosen kom gående med igår. Jag satt och åt på en morot som Leo fick smaka av, efter en stund kommer han gående från köket med denna i munnen:) Jag kunde inte låta bli att skratta, han är inte dum den lille rackaren, han gick och öppnade kylen och hämtade en egen!


RSS 2.0