Stockholm

Igår kväll kom vi hem från stockholm efter tre underbara dagar! Flygresorna har gått jättebra och pluttis har sovit nästan hela vägen. Vagnen överlevde också resan vilket jag oroade mig över. I fredags gick jag själv på stan med Leo medans petter var på sitt möte. Jag gick runt i gamla stan med kartan redo som värsta turisten. Vi hann med att se ganska mycket bland annat national museet men Leo ville inte se på tavlorna så han sov istället sött i vagnen. På kvällen åt vi kina mat och gick en prommis till en kiosk för inköp av godis som vi(jag) åt upp på hotellrummet. Lördagen spenderades på stan i olika affärer. Blev dock rätt less på allt folk samt att trängas med vagnen. Kändes för övrigt som om vi körde en stor jeep jämfört med alla nätta city vagnar som jag såg. Det märktes att vi har ett annat vinter klimat:) På kvällen mötte vi upp min bror och hans sambo och deras kompisar. Tillsammans med dem åt vi på en mysig italiensk restaurang och hade det trevligt. Igår tog vi bussen till Skansen och gick på julmarknad och så spanade vi in djuren. Det var jättemysigt och julkänslan kommer smygande nu.. Vi provsmakade kalkonkorvar och åt varma munkar, inte dumt! Allt som allt har vi haft det super trevligt och jag gör gärna om en sådan här resa. Att resa med barn var inte speciellt krångligt, det krävs bara mer packning, planering och lite mer tid:) 




Min bror Pär, Ida och Leo



Store stygge vargen..



Gigantisk tjur



Älgen tog sovmorgon



sötnosar



Lyxig lunch på känd hamburger restaurang



Björnarna på Skansen hade gått i ide men en liten björn hade rymt så den tog vi hem:)

Var är John blund?

Leo sover inte lika bra på nätterna längre, han vaknar oftast fyra-fem gånger vilket resulterar i en inte alltför utvilad mamma.Inatt fick till och med Petter sova på soffan för att minimera risken att väcka leo. även hunden får sig arga blickar när han snor sig i sängen.. Detta är ju inte hållbart i längden och jag vet inte om det beror på att lillen fortfarande är lite täppt i näsan eller bara allmänt tjorvig.. Hur tidigt kan man börja med nån slags läggrutin? Saknar mina hela nätter,, men men de kommer väll igen, eller? :)
Ska försöka mig på ett längre inlägg med bilder senare. på återseende!

Helgen

I fredags for jag och Leo till Elin och såg idol och drack årets första glögg (iallafall för min del). Det smakade bra som vanligt. I lördags for vi till mina föräldrar och tillsammans med dem så for vi till kronan och fyndade en barnvagn som Leo kan ha i Kyrkbyn så behöver vi inte släpa dit den i vår trånga bil. Vi fyndade även en åkpåse och någon leksak samt en pyjamas inne i stan . Det var nog helgen det.. Idag har jag börjat skriva en packlista inför Stockholm. Det är stor skillnad på hur mycket saker som ska med nu när Leo finns, känns som man packar inför en utlandsresa.. Känner mig lite nojig inför influensan i Stockholm med allt folk, men får väll hålla undan Leo från nysande människor:) Någon som har restaurang tips i Stockholm? Gärna med veg alternativ? Jag fyndade ett par mocka stävlar på tradera för någon dag sedan, hoppas att de hinner komma innan vi åker och att de passar.. Annars får jag nog hugga av någon tå då mitt skoutbud inte är det bästa just nu. Leo har börjat få upp ögonen för Zeppy. Han tycker det är jätteroligt när vi lägger en skinkbit på hans mage och Zeppy letar rätt på den:) Zeppy verkar också ha insett att Leo tillhör familjen för han hälsar på honom med en puss ibland och så är han inte lika rädd att lägga sig bredvid honom. Det ska bli kul och se till sommaren när Leo kan tulta runt vad Zeppy säger då!
Ha en trevlig kväll! Ska gå tillbaka till tv:n och låtsas vara lite intresserad av Luleås match..

snart får datorn ta en simtur...

jag blir galen. först går petters dator sönder och nu tjorvar min. shift knappen har hakat upp sig så jag måste hålla in den för att skriva små bokstäver och släpper jag den blir det stora.... Vi har verkligen tur den här månaden, bil och två datorer! Någon som har en triss vinst att dela med sig av? Vi har inte gjort så mycket idag heller. En sväng till pappas jobb och sen en till mammas. Fördel när de jobbar så nära. Någon som ska göra nått kul imorgon? Börjar ledsna på att uggla.. Har lite funderingar när det gäller mat: Jag lever mest på fil och musli till lunch och det börjar vara tråkigt. Vad äter ni till lunch som går lätt att laga och som inte kostar skjortan?:) Nu hägrar tvätt berget. Som det står i på tvätt maskinen hos mamma och pappa: welcome to eternity!


Puss på dej älskling!

Jag har passat på och inte gjort något idag. Ska fara och träna på inpuls vid sju,ska bli rätt skönt. Tränar bara i gymmet än så länge, funderar på om jag skulle våga mig på något pass. Förr i tiden gillade jag body pump, blir nog det i så fall. Kl 21 blir det desperata hemmafruar! 


Hittade puss-bilder på Leo.

Mamma puss



Flickvännen Meja pussar



Pappa pussar


Helgen

Vi har varit några dagar i stugan och tagit det lugnt. Det var kallt, 13 minus så vi har eldat som pyromaner för att inte förfrysa.. Leo fick följa med och premiär pimpla, men han tyckte bäst om att sussa i famnen.  Vi har också hunnit med besök hos petters föräldrar och jag och Leo var hem till mina igår där han bjöd på bajskalas. Mycket trevligt. Igår var även Nils, Jenny och lille fast store Viggo på besök. Vi fikade och surrade. Det märks när de lite större barnen kommer på besök att vi behöver rensa småsaker och börja barnsäkra. Jag tror även vi ska plocka ihop en leksakslåda att ha hemma i beredskap. Annars här hemma så fortsätter jag och lillen att snora, hoppas det ger sig snart.

Några bilder från pimplingen:





Mina sötnosar

Dagen har vi mestadels spenderat i soffan o sett tv. Läste en artikel idag i expressen. I en dansk studie har man myntat ett nytt begrepp- smummy - en "smart mamma". Hon är enligt studien en mamma som är en trendsättare  som lagar mat, inreder, leker med barnen, samtidigt som hon har tid med att gå ut och träffa kompisar. Undrar vilken sorts klocka hon har som får så många extra timmar.. Om någon vet får de gärna ge mig den i julklapp:)  

Här kommer lite bilder:

Hemma i soffan med gorillan

Hemma i soffan med gorillan, kan inte sitta själv riktigt än:)



Sover med zeppy i stugan.



Små tassarna!


Förkylda..

Både jag och Leo snorar och är täppta i näsorna. Trist, vi som har babymassage inbokat idag. Vi isolerar nog oss i stugan nån dag, det blir mysigt:) Igår inhandlade jag en overall och en ny mössa åt Leo, ska försöka lägga upp nån bild senare. Var runt en sväng på storheden också så Petter kunde köpa kattmat(?) och letade surströmming(??) till sin rävåtel. Han stödmatar även råddjur. Får nog byta namn till Bo Landin snart.. Hoppas projekten leder till mat på bordet:)  Kuriren var för övrigt här i tisdags och intervjuade oss till sin familjesida så snart blir Leo regionkändis! Ska gå och försöka leta rätt på en filtallrik, ha det! 

RSS 2.0