Mycket att göra

Jag och Petter försöker att fixa iordning inför visningen på tisdag. Det är otroligt vad det är saker som ska fixas för att allt ska vara på topp. Ska det va ska det va. Idag har vi städat och petters föräldrar har varit här och hjälpt till. Leo har kinkat hela eftermiddagen och sovit varannan timme nästan. Vet inte riktigt vad som bekymrar min lilla solstråle. Hoppas han mår bättre imorgon. Nu sover han. Petter ser på skidor och jag ids inte ens låtsas att jag är intresserad. Måste man det? Imorgon blir det mer städning och piffning, färsk frukt ska inhandlas som dekoration och tulpaner ställas fram. Sedan har jag skolsaker att göra. Tur att jag är hyffsat effektiv när jag väl sätter igång. Lägenheten vi tittade på i fredags var superfin så nu hoppas vi på att resten löser sig. Här kommer lite bilder från i fredags när vi var förbi Daniel och Meja. Barnen lekte lite och Leo fick prova Mejas rutchelkana (stavning?) samt gunga på elefanten. Mycket uppskattat. Meja visade upp sina fina böcker för Leo men han ville mest äta på dem;)


Sötnosen Meja

Leo vill övningsköra

Erbjuder Leo en docka

Till salu Snövägen 104!!

Nu är vår lägenhet ute på hemnet för allmän beskådan. Visning på tisdag kl. 18. Känns konstigt men skönt också. Nu är det bara att hoppas att någon vill betala för den också så vi kan sätta våra flyttplaner i verket:)

















Lördag

Svinkallt ute idag, -27. Det blir att hålla sig inne idag fast hos mamma och pappa. Ikväll blir det premiär för mig på krogen! Tror det var ca ett och ett halvt år sedan. Konstigt nog känns det inte som så lång tid. Det har ju hänt så mycket annat skoj:) Det här blir ett kort inlägg, jag måste jaga ålen, han for just ut i hallen! Ha det!

Tentadag

Om ca två timmar sitter jag i tentasalen och ska börja skriva. Men det ska nog gå vägen hoppas jag. Igår pratade jag och Petter med två mäklare och en av dem var faktiskt hem hos oss och tittade och gjorde en bedömning. Så nu funderar vi lite hur vi vill göra. Är vi riktigt snabba kommer lägenheten med i nästa lördags tidning. Men det känns inte riktigt hundra ännu. Jag tänkte försöka hinna med ett pass på inpuls dagen till ära men det får bli efter lunch. Nu ska jagh sista-minuten plugga lite. Ha det!

Kanske kanske inte

Jag fick en snilleblixt igår, händer inte så ofta! Vi är ju rätt less på vår lägenhet men det blir svårt med ett nytt köp just nu . Så då kom jag på den briljanta idén att det faktiskt går att kolla upp hur läget ser ut på hyres fronten. Sagt och gjort. Tydligen har vi kvar våran kö-tid sen 2006 så det var inte så illa. Så nu står vi på första plats på en 4:a på mjölkudden samt plats 18 på kallkällan(man kan ju drömma). Det blir dyrare hyra men det kan det vara värt för att slippa trängas. Visar det sig att vi måste flytta till annan ort senare så är det mindre bök att slippa sälja två lägenheter iallafall. Så till veckan kan det bli att gå på visning. Eventuellt kommer det komma upp en två på björks på hemnet:) Vi får väll se hur det blir,när jag får mina snilleblixtar brukar jag få väldigt bråttom och bli ivrig sen brukar det komma någon och ta ner mig på jorden igen:)

Petter ska och bada med Leo, Daniel och Meja idag på Hertsön. Spännande att se hur det går med ombyten och badblöjor och sånt. Jag måste säga att jag är lite avis, men med tenta på fredag så är det plugg som gäller. Nåja nu ska jag göra annat. Ha det!

Lilla ålen 2

Imorse när jag satt och åt frukost passade Leo på att utforska vardagsrummet. Jag hittade honom i alla vrår han kunde komma in i:) Leo har även varit på möte med Petter på skolan på förmiddagen medans jag hade seminarium. Efter det for jag och ma och pa och Leo för att leta ny hall förvaring. Vi hittade till slut två byråer på JB:s på bergnäset som ska målas vita. Till min lycka fanns det lås på alla lådor och mannen som sålde hittade även en passande nyckel! Så nu slipper vi grejer över hela hallen:) Efter det for jag och Leo till hans farmor där vi åt middag, sedan gick jag och tränade. Leo fick även försöka äta banan själv. Det gick sådär, han satt mest och skrattade när han geggade med det. Men det är väll bara att vänja sig antar jag:) imorgon åker vi och myser i stugan en sväng och Leo ska få premiär åka sin pulka. Nu ska jag spana lite på tradera. Ha en trevlig kväll!


Tittut!



Bakom soffan

Leo provsamkade dataväskan. Nästa projekt här hemma: gömma sladdar..


Ålen

Leo ålar nu för fulla muggar och han tar sig överallt så nu får vi hålla ett extra vakande öga på honom. Hans nya upptäckt gör att han inte har tid att ligga still vid blöjbyte och påklädning så nu får vi kämpa för att klara de momenten. Det märks att han blivit nöjdare när han kan ta sig fram själv, han kan roa sig ett tag utan att behöva en lekkamrat bredvid sig hela tiden. Igår var jag och Leo på stan och lunchade med Maries nya mammor. Det var trevligt och det tyckte Leo också han flörtade vilt med alla damer:) Igår var jag även på Inpuls och byggde mig lite muskler och idag blir det en långprommis. Städning och tvätt står också på schemat samt lite plugg. Semenarie imorgon bitti. Annars är det lugnt och stilla. Jag och Petter drömmer lägenhetsdrömmar som vanligt och vi kommer fram till samma slutsats att det inte är mycket att göra innan vi vet var Petter jobbar till sommaren.

Här kommer Leo!
 
Leo smaskar gröt

Är det någon tvekan om vilket sport mamma och pappa vill att Leo ska prova på?:)

Vår pensionsförsäkring!

Målis kanske som morbror och farbror?:)

Helgen

Idag har jag varit på skolan på förmiddagen samt så har det blivit en tur till Ica maxi för lite handling. Vi har i dagarna dragit på oss lite förkylning och petter har haft feber. Leo verkar dock än sålänge ha kommit undan med lite hosta och en rinnig näsa. Igår var jag och tränade och spring-trenden håller i sig. I tisdags blev det 2,5 km, inte illa pinkat. Sedan for jag till min käre vän Emma för lite välbehövlig hår styling. Tänk vad färg kan göra för välmåendet. Nu slipper jag känna mig gråhårig i förtid. Ikväll blir det lugn och ro med familjen. Mango och popcorn står på snackslistan. Imorgon far vi till ma och pa som vanligt och på kvällen sak Petter möta upp sina kompisar så vi får väll hitta på något ändå. Nu längtar jag till lite värme så mitt promenerande blir av dagligen igen. Ha en trevlig helg!

6 månader!



I söndags blev vår älskling 6 månader! Vars tog tiden vägen?

Leo:
Ålar runt, mest runt inte så bra framåt.
Rullar runt
Äter på allt
Tar tag i allt, speciellt sladdar..
Äter gröt och barnmat två ggr per dag
Sover i stort sett hela nätter, peppar peppar
Tycker om att "sjunga" sånger
Gillar majskrokar
Sitter hyfsat
Tycker att babymassage är tråkigt
Tycker Zeppys svans smakar gott
Har strl 68-74
Har fått byta till sittdel i vagnen
Har börjat säga papp papp och baba
Gillar att träna på franska R
Verkar ha lite förståelse för att han heter Leo



RSS 2.0